آشنایی با سیب زمینی شیرین و خواص آن
سیب زمینی شیرین (Sweet potato )، گیاهی است چندساله از خانواده Convolvulaceae (نیلوفر صحرایی) که بومی مناطق گرمسیری آمریکا و اندونزی می باشد. این گیاه معمولا به صورت یک ساله نگهداری می شود .
خواص سیب زمینی شیرین
۱- لاغری و تناسب اندام
سیب زمینی شیرین به واسطه منگنز فراوانی که دارد باعث بهبود متابولیسم و سوخت و ساز بدن میشود. از طرفی میزان بالای فیبر موجود در سیب زمینی شیرین نیز اشتها را کاهش داده و به فرد احساس سیری میدهد، این عوامل میتوانند لاغری و کاهش وزن را به دنبال داشته باشند.
۲- کاهش سطح قند خون
فیبری که در سیب زمینی شیرین وجود دارد سطح قند خون را در افرادی که به دیابت نوع ۱ و ۲ مبتلا باشند، پایین میآورد. همچنین سیب زمینی شیرین شاخص گلیسمی یا شاخص قندی پایینی دارد و در افراد مبتلا به دیابت مقاومت به انسولین را کاهش میدهد؛ در نتیجه باعث کاهش سطح قند خون میشود.
۳- افزایش باروری در زنان
سیب زمینی شیرین سرشار از آهن است، این ویژگی باعث میشود قدرت باروری در خانمها را افزایش دهد. همچنین این میوه دارای ویتامین A است و میتواند هورمونها را در طی دوران بارداری و شیر دهی سنتز کند.
۴- مقابله با سرطان
یکی دیگر از خواص سیب زمینی شیرین ضد سرطان بودن آن است. این خاصیت به بتاکاروتن بالای موجود در سیب زمینی شیرین برمیگردد. از جمله سرطانهایی که از بروز آنها با مصرف سیب زمینی شیرین پیشگیری میشود، سرطان پروستات و سرطان کلون است.
۵- کاهش فشار خون
پتاسیمی که در سیب زمینی شیرین وجود دارد فشار خون را کاهش میدهد و آن را به گزینه مناسبی برای مصرف افرادی که به فشار خون مبتلا هستند تبدیل میکند.
۶- سلامت دستگاه گوارش
تحقیقات نشان داده است که سیب زمینی شیرین به دلیل داشتن ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، بتاکاروتن و کلسیم موجود در خود میتواند زخم معده را درمان کند. از طرفی فیبر و منیزیوم موجود در آن هضم غذا را بهبود میبخشد، درد معده را رفع میکند و به سلامت دستگاه گوارش میانجامد. همچنین عوامل ذکر شده میتوانند حرکات رودهای را افزایش دهند و باعث درمان یبوست شوند.
۷- رفع استرس
پتاسیم موجود در سیب زمینی شیرین میتواند در آب بدن تعادل ایجاد کرده و باعث گردد که اکسیژن به خوبی جریان پیدا کند و ضربان قلب تنظیم شود. منیزیم موجود در سیب زمینی شیرین نیز میتواند استرس را کاهش داده یا رفع کند.
۸- سلامت کودکان و نوزادان
ویتامینهای فراوان سیب زمینی شیرین، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن کودکان و نوزادان شده و آنها را به بیماریها مقاوم میکند. همچنین کالری بالای آن در وزن گیری کودکان و نوزادان تأثیر بسزایی دارد. سیب زمینی شیرین به عنوان یک منبع آهن، میتواند کم خونی را در کودکان و نوزادان رفع کند. ویتامین D موجود در سیب زمینی شیرین نیز میتواند انرژی کودکان و نوجوانان را تأمین کند و به سلامت قلب آنها نیز کمک میکند.
۹- کاهش چین و چروک صورت
سیب زمینی شیرین با ویتامین C فراوان، باعث هیدراته شدن پوست میشود و با کاهش چین و چروک پوست جوانسازی پوست را به دنبال دارد. برای استفاده از این خواص میتوانید به یک عدد سیب زمینی شیرین له شده، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل و یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و ترکیب به دست آمده را برای مدت زمان ۲۰ الی ۲۵ دقیقه روی پوست قرار داده، سپس با آب گرم بشویید.
۱۰- تقویت مو
ویتامین A و بتاکاروتن سیب زمینی شیرین، مو را تقویت کرده و رشد آن را تسریع میکند. میتوانید سیب زمینی شیرین را که آب پز و له کرده اید با روغن زیتون و ماست و عسل ترکیب کرده و بر روی موهای خود قرار دهید. اجازه بدهید ۳۰ دقیقه بماند سپس با آب گرم و شامپو به خوبی شست و شو دهید.
۱۱- برطرف کردن سیاهی دور چشم
سیاهی دور چشم بر اثر آنتوسیانین موجود در سیب زمینی شیرین که خواص ضد التهابی دارد رفع میشود. همچنین چین و چروک دور چشم نیز با استفاده از سیب زمینی شیرین کاهش مییابد. دو تکه از سیب زمینی شیرین را بر روی چشم و دور چشم قرار داده و پس از گذشت ۳۰ دقیقه با آب سرد بشویید.
۱۲- رفع ترک پاشنه پا
با قرار دادن پای خود در آب گرمی که در آن سیب زمینی شیرین را جوشانده اید میتوانید خشکی پا و ترک کف پا را درمان و رفع کنید.
۱۳- پاکسازی پوست صورت
از آبی که سیب زمینی شیرین در آن جوشیده است میتوانید برای پاکسازی کامل پوست صورت خود استفاده کنید. این آب خیلی ارزشمند است؛ میتوانید آن را در بطری ریخته و استفاده کنید.
ترکیبات موجود در سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین دارای آنتی اکسیدانهایی از جمله آنتوسیانین و بتاکاروتن است. در سیب زمینی شیرین همچنین مواد مغذی و مواد معدنی دیگری از جمله کورستین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین D، آهن، منگنز، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات وجود دارد. سیب زمینی شیرین یک ماده پر کالری محسوب میگردد.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}